Harmincasok uralják a magyar munkahelyeket

Majdnem 61 ezerrel többen dolgoztak a 35-44 évesek közül 2011-ben, mint a válság előtt. A náluk fiatalabbak és az ötven év körüliek száma viszont egyre csökken a munkaerőpiacon.

Korábban a témában:

A 35 és 44 év közötti magyarok közül többen dolgoznak ma, mint 2008-ban, a válság előtt. A statisztikai adatok fényében úgy tűnik: az úgynevezett „legjobb munkavállalói korban” lévő emberek tudtak visszatérni, vagy megmaradni a munkaerőpiacon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) foglalkoztatási táblázatában azt látjuk: a 35-39 éves korosztályból 580 ezren dolgoztak 2008-ban, tavaly 26 ezerrel többen. A náluk kissé idősebbek körében is bővülést jeleztek: míg a válság kitörésének évében 474ezer, addig 2011-ben már 34 700-zal több embernek volt munkája.

Az FN24 által megkérdezett emberek elég hamar vissza tudtak térni a munka világába. Eszternek, a 34 éves tanárnőnek tavaly augusztusban lejárt a szerződése, pályázott több iskolába is, de nem vették fel. Két hónapos álláskeresés után talált munkát egy magán oktatásszervezőnél, most felnőtteket tanít. A 39 éves István könyvelő, neki sem volt nehéz újra elhelyezkedni, miután a munkaköre megszűnt (kiszervezték a cégnél a könyvelést). Ráadásul ő nem is a fővárosban, hanem Észak-Magyarországon él, ahol a munkaerő-piaci helyzet sokkal rosszabb, mint Budapesten.

Miért kelendőek a harmincasok?

A HR-szakértő szerint ennek több oka lehet. A munkaadók a tapasztalatot veszik meg, nem a potenciált. A munkáltatóknak ugyanis nem nagyon van idejük arra, hogy hosszadalmasan betanítsák a jelölteket, olyan embert akarnak felvenni, aki a második hét után már százszázalékosan tud teljesíteni. A harmincasok pedig „már láttak valamit”, van tapasztalatuk, de még eléggé „olcsó” munkaerőnek számítanak. Emellett az is fontos, hogy már „szocializálódtak” egy munkahelyen, és ők azok, akik leginkább hajlandók a kompromisszumra. Hiszen sokan már családosok, a gyerekeiket fel kell nevelniük, nem csak a saját érdekeiket nézik, hanem felelősek másokért is – mondta Juhos Andrea, a DBM Magyarország ügyvezetője az FN24-nek.

A Telenor Magyarország nagyon „fiatal” vállalat, hiszen 33 év az átlagéletkor. Ez az átlag köszönhető az ügyfélszolgálaton dolgozó kollegáknak is, de a szervezet többi részén is mindössze 34 év az átlag – mondta Szabadfalvi Anikó, a cég HR-igazgatója. „Ennek okát elsősorban abban látjuk, hogy maga a telekommunikációs iparág is ’fiatal’, a vállalat és az iparág hazai születése egy időben történt meg. Akkor nagyon sok fiatal pályakezdőt vonzott ez az innovatív, rettentő gyorsan fejlődő és sikeres iparág, sok munkatársunknak a Pannon volt az első munkahelye. Különleges kombináció nálunk emiatt a fiatal korfa, amely viszonylag magas szolgálati idővel párosul” – tette hozzá.

Egy munkavállaló 30 évesen vagy efölött már jó eséllyel túl van legalább egy munkahelyváltáson, emiatt reálisabb képe van a munkaerőpiacról, a lehetőségekről és arról is, hogy az előrejutásért keményen meg kell küzdeni, ami akár áldozatokat is követelhet – mondta Szabadfalvi Anikó. Röviden, már valószínűleg tudja, hogy mit akar, mit szeretne elérni, és hogy ezért mit kell tennie és emellett komoly munkatapasztalattal is rendelkezik, vagyis tekinthető a „legjobb munkavállalási korú” korosztálynak.

A ’70-es évek közepéig évről évre sok ezerrel több gyerek jött a világra Magyarországon, egészen 1979-ig alig csökkent a születésszám (akkor viszont egy év alatt 12 ezerrel). A HR-szakértő szerint a demográfiai hatás is közrejátszhat abban, hogy a 35-44 évesek ilyen nagy számban vannak jelen a munkaerőpiacon a válság után is: hiszen a korosztály nagyon népes.

A sokszínű közösségre esküsznek

Ha a főnök harmincas-negyvenes, sokszor nem szívesen választ más korosztályból beosztottat. Ez mindkét irányba igaz – sem a túl fiatallal, sem a sok évvel idősebbel nem dolgozik együtt szívesen. Juhos Andrea szerint ez hiba: az életkorilag is heterogén kollektívát jobbnak tartja, ugyanis az idősebb dolgozók tapasztalatára, és a fiatalok kreativitására is a hozzájárul a sikerhez egy szervezetnél.

55 és 22 éves dolgozó is van
Az SAP mintegy 250 főt számláló hazai szoftverfejlesztő központjában az átlagéletkor viszonylag alacsony, 32,8 év. Dudits Ádám az FN24-nek elmondta, hogy nem a kor, hanem sokkal inkább a várható teljesítmény, beilleszkedés számít az új munkatársak felvételénél. Ezt is mutatja, hogy legidősebb munkatársuk 55, legfiatalabb 22 éves. Az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója szerint egy heterogén összetételű kollektíva – ahol különböző nemű, életkorú, érdeklődési körű, illetve szakmai hátterű ember dolgozik együtt – eredményesebb, innovatívabb problémamegoldó, mint egy homogén társaság. 10 százalékos létszámbővülés lesz a mobilfejlesztési részlegükben, a kiválasztás során e szempontokat is figyelemben tartják, amikor értékelik a céghez beérkező pályázatokat.

Szabadfalvi Anikó is megerősítette: „a Telenor Magyarországnál azt valljuk, hogy a sokszínűség minden dimenzióban szerencsésebb az ‘egyszínűségnél’ – vagyis az egyféleségnél. Azt gondoljuk, hogy a különböző hátterű, munka- és élettapasztalattal rendelkező, más-más élethelyzetben lévő kollégák inspirálóan hatnak egymásra, és ezáltal hozzájárulnak egy egészséges munkahelyi kultúra megteremtéséhez.”

TÖBB EZER ÁLLÁSLEHETŐSÉG A PROFESSION.HU-N, KATT IDE!

Ajánlott videó mutasd mind

Majka: Itt egy egész iparág szopik

Majka és Curtis készül a szezon első nagy fellépésére, augusztus közepén. Az még mindig fáj nekik, hogy rendszeresen a Halott Pénz előtt lépnek fel, és azt sem értik, ha 20 ezer ember lehet egy futballmeccsen, akkor miért nem szabad még bő egy hónapig koncerteket tartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.