Pénzügy

Rekordok a Profession Virtuális Állásbörzén

Rekordszámú látogatója volt a Profession.hu Virtuális Állásbörzének. A hiányszakmák vonzották az álláskeresőket.

A Profession Virtuális Állásbörze 120 000 látogatója közül minden ötödik érdeklődő a hiányszakmának számító IT/műszaki szektorból érkezett. Soha ennyi hiányszakmából érkező álláskereső nem vett részt a börze több mint kétéves történetében: az őszi rendezvényhez képest a IT-s érdeklődők száma 100 százalékkal ugrott meg, míg az összes látogatók száma 20 százalékkal nőtt.

“Az idei tavaszi Virtuális Állásbörze közel 1500 állásajánlattal jelentkezett. A kínálat igen széles skálán mozogott: a szakmunkástól a magasan képzett mérnökig voltak nyitott állások. Az IT/műszaki szektorban 23 kiállító keresett közel 231 pozícióra szakembert. Vagyis azt látjuk, hogy egyre inkább a hiányszakmák, a műszaki, informatikai területek irányába tolódik el az érdeklődés az online állásbörzéken: a hirdetők többsége ebben a szektorban keres munkavállalót. Legfőbb kiállítónk a Telenor volt, de standot bérelt a többi között a Nokia, az NNG, a Graphisoft” – mondta Zsédely Krisztián, a Profession.hu értékesítési vezetője.

Az idei börze rekordszámú regisztrációt is hozott, több mint 41 000 érdeklődő regisztrált és adta le szakmai önéletrajzát, töltött le dokumentumot vagy jelentkezett meghirdetett pozícióra.

– Külön érdekesség, hogy bár a hiányszakmákban regisztráltak a legtöbben a látogatók közül (minden tizedik regisztráló az IT/telekommunikáció területről érkezett), értékesítés – kereskedelem területről az érdeklődők 9 százaléka, a mérnöki szakmákból  6 százalék, a pénzügyi szektorból a látogatók ugyancsak 6 százaléka regisztrált a börzére. Igen magas volt a szakmunkások, valamint az adminisztratív területen keresők száma is (9-15 százalék) – emelte ki Zsédely Krisztián.

TÖBB EZER ÁLLÁSLEHETŐSÉG A PROFESSION.HU-N, KATT IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik