Pénzügy

Szempontok az open space meghívóhoz

admin
admin

2007. 12. 04. 14:44

A meghívó tartalmazza a rendező nevét, a témát, az összejövetel helyét és a szervezéssel kapcsolatos információkat, de ugyanakkor az open space-en zajló munkavégzés módjáról is szót ejt.

Az alábbi listán olvashatók azok a szempontok, amelyek közül néhány már a meghívóban is szerepelhet. Hogy adott esetben mit közlünk már a legelején, az a meghívók belátásától és a megcélzott résztvevőktől függ. Ha kétségeink vannak, ne felejtsük a régi alapelvet: a kevesebb több.


• A rendezvény elején a jelenlevők maguk döntik el, hogy min dolgoznak.


• Nincs előre megadott, más által összeállított napirend. A jelenlevők maguk alakítják ki napirendjüket és az eljárásmódot a közös téma keretén belül.


• Maguk a résztvevők vezetnek, ők hozzák a döntéseket, ők határozzák meg prioritásokat, ők töltik fel tartalommal az összejövetelt.


• Csak az kerül feldolgozásra, ami tényleg napirendre került.


Munkacsoportokban folyik a munka, amelyek nagyságát, összetételét, munkavégzési módját és tartamát a résztvevők határozzák meg.


• A munkacsoportok eredményei, javaslatai és megbeszélései folyamatosan jegyzőkönyvbe kerülnek és mindenki másnak is azonnal rendelkezésre állnak.


• A munka eredményeiből áll össze az összejövetel dokumentációja, amit mindenki a rendezvény vége előtt kézhez kap.


• Ahhoz, hogy valaki hatékonyan bevethesse magát és profitáljon az open space-ből, egész idő alatt szükség van a részvételére. Ha csak bekukkant ide-oda, az nem tekinthető részvételnek.


• Meglepetésekre és a munka során szerzett örömökre számíthatunk.


A magunk által meghatározott munkavégzés lehetővé teszi saját és mások forrásaihoz való hozzáférést is. Ugyanakkor az önszervező közösségben ötletek, megoldási kezdeményezések sokasága bukkan fel és az ötletek gyakorlati megvalósításához szükséges késztetés is megjelenik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.