Gazdaság

Bankkártyás borravaló gyorsan és egyszerűen? A HelloPay-jel ez már lehetséges!

HelloPay
HelloPay
Ráadásul a hatályos jogszabályoknak megfelelően adó- és járulékmentes.

A borravaló a világ minden pontján hozzátartozik a vendéglátáshoz, és nincs ez másképp Magyarországon sem. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyi pénzt adjunk a pincérnek vagy a pultosnak, de a vendégek többsége szokott élni ezzel a lehetőséggel.

Érdemes megemlíteni, hogy az utóbbi években okozott némi fejtörést a vendégek számára a számlán felbukkanó szervizdíj és hogy ez miben más, mint a borravaló. Az egyik különbség, hogy előbbiből nem csak a felszolgálók részesülnek, hanem az étterem többi dolgozója is, a másik, hogy a szervízdíj után mindig kell tb-járulékot fizetni, a borravaló után pedig csak nagyon ritkán.

A szervizdíj felbukkanása mellett a digitális fizetés rohamos terjedése is átformálta a vendéglátást. Mivel a borravalóadás régi szokása a 21. században is velünk maradt, a vendéglátóhelyeknek új megoldást kell találniuk arra, hogy hogyan működjön tovább a bankkártyás világban egy a készpénzhasználathoz kötődő hagyomány.

Itt jön a képbe a HelloPay Direktborravaló szolgáltatása, amelynek során a borravalót POS-rendszeren keresztül, bankkártya segítségével lehet fizetni, ráadásul – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – adó- és járulékmentesen.

A HelloPay új Direktborravaló szolgáltatása minden érintett számára megkönnyíti a bankkártyás fizetést a vendéglátóiparban. A bankkártyás fizetéshez szokott vendégek könnyedén és gyorsan adhatnak borravalót, ami nemcsak egyszerűbbé, hanem sokkal kényelmesebbé is teszi a tranzakciót. A HelloPay Direktborravaló egyszerűsége és átláthatósága új szintre emeli a vendéglátóhelyek és vendégek közötti kapcsolatot, modernizálva és megkönnyítve a fizetési folyamatot.

A dolgozók számára azért jelent nagy előrelépést a Direktborravaló, mert, a nevéből adódóan,

a vendéglátóhely és a HelloPay közötti egyedi szerződés szerinti arányban,

közvetlen módon a dolgozó saját számlájára kerül az összeg és ezáltal átlátható és megbízható módon juthatnak kiegészítő jövedelemhez az érintettek.

A vendéglátóhelyeknek pedig azért jelent könnyebbséget, mert csökkenti az adminisztrációt, kevesebb lesz a készpénzforgalom, illetve megmarad az adó- és járulékmentesség. Sőt, ezek miatt a HelloPay Direktborravaló vonzóbbá teheti a –  jelenlegi és leendő – munkavállalók számára is az adott munkahelyet.

A vendéglátóhelyek számára kialakított fizetési megoldások előnyeit egyre többen ismerik fel: a HelloPay Direktborravaló több mint 180 magyar vendéglátóhely 700 felszolgálója számára már nem a jövő, hanem a dolgos hétköznapok szerves része.

Tudj meg többet a HelloPay Direktborravaló szolgáltatásáról, kérj árajánlatot az alábbi linkre kattintva!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik