Gazdaság

Nagy Márton Kínában tárgyal az akkumulátor-újrahasznosításról

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi útjának kiemelt fontosságú állomásaként megbeszélést folytatott az Ipari és Információ Technológiai Minisztérium (MIIT) vezetőjével, Jin Zhuanglong miniszterrel – adta hírül a gazdasági tárca. A két miniszter között szoros lehet a kapcsolat, mivel egy éven belül most találkoztak harmadszorra.

A mostani, harmadik tárgyalásuk fő témája az akkumulátor újrahasznosítás volt, amely Nagy Márton szerint elengedhetetlen eleme a zöld átállásnak és így Magyarország versenyképességének javításának.

A tárgyalás során a két miniszter megállapodott, hogy a meglévő együttműködési megállapodást kibővítik az akkumulátor-újrahasznosítás témájával és egy munkacsoport kerül felállításra idén a két ország tudásának megosztása érdekében. A munkacsoport tagjai Magyarországról a témával foglalkozó szövetségek, egyetemek, az ágazatban működő hazai vállalatok mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz, miközben kínai oldalról az MIIT és az általa összeállított Fehér Listán szereplő vállalatok lesznek” – olvasható a közleményben, amely szerint ezáltal a legfejlettebb, legbiztonságosabb működésű technológiákat ismerhetik meg a magyarországi szereplők.

Kapcsolódó
Elnapolhatják a bejelentett akkugyár-építések egy részét Magyarországon
Van olyan gyár, ahol tízezrével állnak a beszerelésre kész akkumulátorok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik