Gazdaság

Kirúgta dolgozóinak nagy részét a biatorbágyi Teqball-asztal gyár

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

Kedden kirúgta dolgozóinak nagy részét a Teqball-asztalokat gyártó cég Biatorbágyon – számolt be a Telex. A lap értesülését a cég is megerősítette.

Mint írták, A hungarikummá nyilvánított sporthoz eszközöket gyártó Teqball tulajdonosa a luxemburgi Teqball Holding S.á.r.l, ennek végső tulajdonosai Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom nemrég lemondott elnöke, a sportot feltaláló Borsányi Gábor, valamint Gattyán György voltak a Docler Holdingon keresztül.

Nemes Tamás, a Docler kommunikációs vezetője a Telexnek küldött közleményében úgy fogalmazott, hogy „Teqball Kft. menedzsmentje áttekintve a jelenlegi gazdasági és piaci lehetőségeket úgy döntött, hogy tovább erősíti a cég és a sportág nemzetközi terjeszkedését. A 156 országban nemzeti szövetséggel rendelkező FITEQ elsősorban az amerikai és az ázsiai piacra, a sportág külföldi népszerűsítésére fókuszál a jövőben. A nemzetközi terjeszkedés, az új piacokra való fókuszálás hatással van a Teqball egyik magyarországi, biatorbágyi telephelyére is.” A 40 fő elküldését a gyártásai folyamatok optimalizálásával indokolták. Hozzátették, hogy a csoportos létszámleépítésről a dolgozók mellett értesítették az illetékes munkaügyi központot is.

A Telex úgy tudja, hogy a teqball-asztalok gyártása már hónapok óta áll, ahogy gyakorlatilag az értékesítés is, a társaság a készletből inkább csak adományozott már az elmúlt időszakokban, főleg önkormányzatoknak. Tavasszal Szijjártó Péter a NATO brüsszeli központjának is adományozott egy asztalt.

A cikk megjegyzik, hogy a Teqball Kft. Évi 2-3 milliárdos megrendelések mellett rendre veszteséges volt, annak ellenére is, hogy az évek során az államtól is kapott összesen 1 milliárd forint körüli pénzt, többnyire uniós forrásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik