Gazdaság

Ekkor érkezik a júliusi nyugdíj és a családi pótlék

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Ahogy 2024-ben a legtöbb hónapban, a hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint júliusban is 12-én utalják a nyugdíjakat. A családi pótlék utalása a hónap elején lesz esedékes.

A főszabály szerint a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak, amennyiben pedig az hétvégére esne, hamarabb is érkezhet a nyugdíj, ahogy ez májusban történt.

Júliusban 12-én, pénteken érkeznek az utalások.

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, idén is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat tavaly novemberben küldte ki a posta.

A nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők dönthetnek arról, hogy a postai kifizetés helyett saját, vagy a nyugdíjas társtulajdonában lévő belföldi bankszámlára kérjék ellátásukat. Az erre vonatkozó igényt írásban kell bejelenteni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak – idézi a MÁK-ot a pénzcentrum.hu.

Családi pótlék

A Magyar Államkincstár tájékoztatója szerint a családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka július 2-án kerül jóváírásra a bankszámlákon.

Postai kifizetés esetén várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva kapják meg az ellátást az abban részesülők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik