Gazdaság

Tesztüzemben elindult EMMA, a MÁV-VOLÁN-csoport egységes utazástervezője

Nagy Borbála / 24.hu
Nagy Borbála / 24.hu

A vármegye- és országbérletek bevezetése után újabb szolgáltatás jelenik meg a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációjában – írja a MÁV közleményében.

Az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) néven induló rendszer az első olyan, integrált utazástervező platform Magyarországon, amellyel nemcsak a hazai vasúti és autóbuszos menetrendek válnak elérhetővé, hanem a járatok valós idejű adatai is, így mostantól bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tervezheti meg utazását – biztosít a vasúttársaság.

A közeljövőben megújuló MÁV-app és a régóta népszerű ELVIRA „kishúgaként” érkező EMMA a MÁV-VOLÁN-csoport digitális portfóliójának legújabb tagja, amelyet mostantól – tesztüzemben – az utasok és az érdeklődők is használhatnak, illetve segíthetnek a fejlesztésében.

A MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a VOLÁNBUSZ helyközi járatai mellett az egyes helyi járatok menetrendi és valós idejű, forgalmi adatait egyaránt megjeleníti EMMA.

A MÁV-VOLÁN-csoport integrált útvonaltervező-szolgáltatásának célja, hogy teljes útvonaltervet javasoljon a felhasználóknak belföldön két tetszőleges pont között vonattal, hévvel, helyközi autóbusszal vagy a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vasútvillamossal, illetve több mint 70 település helyi járataival* (BKK, DKV, MVK, SZKT, Volánbusz helyijáratok stb.) egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik