Gazdaság

Útellenőröket állít szolgálatba az autópályákon Mészárosék Lőrincék cége

Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
22 új speciális jelzésekkel és kamerákkal ellátott útellenőri autót állít szolgálatba az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az idei évben több ütemben bővülnek mérnökségi flottáink brigádszállítókkal, művezetői- és útellenőri autókkal, nehéz tehergépjárművekkel, darus teherautókkal. A most átadott útellenőri autóinkat is elől-hátul kamerával szereltük fel, kollégáink biztonsága érdekében – közölte Facebook oldalán az MKIF.

Tavaly augusztusban indult egy kísérleti projekt, amely során a koncessziós cég néhány autója menetrögzítő kamerákat kapott. Mindezt hatalmas matricákkal jelezték a járműveken.

Az eddigi tapasztalok alapján azon autóik mellett, amelyeken kamera van, lassítanak a közlekedők és ilyen autójuk nem is szenvedett balesetet. A jobb észrevehetőség miatt a lehető legnagyobb felületen fényvisszaverő matricákat kaptak a hátsó ajtókon – írták.

A Mészáros Lőrinc és Szíjj László nagyvállalkozók tulajdonában lévő MKIF tavaly szeptember elsején vette át az állami gyorsforgalmi utak java részének üzemeltetését az állami Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től egy 35 éves koncesszió keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik