Gazdaság

Habony ügyvédje is megjelent a spanyol gyorsvonatgyártó Talgo megvásárlására pályázó Ganz-MaVagban

TALGO
TALGO

Újabb jogi és gazdasági nagyágyúkat vontak be annak a vállalatnak az irányításába, amelynek a cégcsoportja a vasúti járműveket gyártó spanyol Talgóra tett ajánlatot.

A Ganz-MaVag Europe Zrt. eddig sem szűkölködött kormányzati kapcsolatokban vagy tőkében, hiszen a tulajdonosa a Mol elnök-vezérigazgatójához, Hernádi Zsolthoz kötődő – a végső tulajdonost elfedő – magántőkealap, a vezetőségében pedig a Mol szakembereitől kezdve a kormánybarát Mathias Corvinus Collegium alapítójáig sokan benne voltak.

A HVG arról írt, hogy most Habony Árpád, a kormányfő tanácsadójának ügyvédje kapott helyet a felügyelőbizottságban. Kovács Loránd mellett Botos Balázs, a Nemzeti Tőkeholding igazgatósági tagja is bekerült az fb-be,  de a cégvezetésben is megjelent egy újabb pénzintézeti szakember, Meixner Ferenc személyében.

Február elején írtunk arról, hogy magyar vételi ajánlat miatt függesztette fel a spanyol pénzügyi felügyelet a Madrid mellett működő, vasútiszerelvény-gyártó cég, a Talgo (Tren articulado ligero Goicoechea-Oriol), papírjainak kereskedését. A vevő a Ganz-MaVag-csoporthoz tartozó Dunakeszi Járműjavító lenne. A magyar befektetők 230 milliárd forintot adnának, ha a spanyol kormány hozzájárul az üzlethez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik