Gazdaság

Újra magyar cég tett vételi ajánlatot a spanyol gyorsvonatgyártó Talgóra

TALGO
TALGO

Ismét egy magyar vételi ajánlat miatt függesztette fel a spanyol pénzügyi felügyelet a Madrid mellett működő, vasútiszerelvény-gyártó cég, a Talgo (Tren articulado ligero Goicoechea-Oriol), papírjainak kereskedését.

A Vg.hu szerint a Dunakeszi Járműjavító Kft. tett ajánlatot a mozdonyokat, gyorsvasúti szerelvényeket gyárt vállalat 100 százalékára.

A Magyar Vasút spanyol lapértesülésekre hivatkozva közölte, hogy a  spanyol hatóság (La Comisión Nacional del Mercado de Valores) nem nevezte meg a céget, de a spanyol sajtó a Magyar Vagon Zrt.-ről beszél, így az ajánlattevő a Dunakeszi Járműjavító Kft. lehet.

Tavaly évvégén röppent fel a hír, amit a spanyol tőkepiaci közlemény is megerősített, hogy egy magyar befektetői csoport felvásárlási ajánlatot fontolgat a Talgóra.

Az El Confidencial, illetve az El Pais arról írt, hogy a novemberi ajánlat még csak az első fázis, az érdeklődést jelző megnyilvánulás volt, a mostani viszont a végleges és teljes átvétel szándékát jelenti. Novemberben 5 euró volt a részvényenként kínált ár, februárra ez 4,8 euróra ment le, de némileg ez is a pillanatnyi kereskedési árfolyam fölött van.

A Las Rozas-i vasútijármű-gyártó sorsába azonban a spanyol kormány is beleszólhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik