Gazdaság

Lesz-e még december 24-én zárva tartó boltlánc? A szakszervezetek szerint nem valószínű

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Újabb kiskereskedelmi láncok aligha fognak csatlakozni a december 24-ei boltzárhoz – mondta el a Népszava érdeklődésére Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke. Hozzátette, ennek ellenére nem zárható ki, hogy még születhet értelmű döntés.

Ugyanezt erősítette meg a lapnak Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének (KASZ) elnöke is. Bár az általa irányított érdekvédelmi szervezet még tárgyalásban áll több hazánkban tevékenykedő kiskereskedelmi lánccal, a szerdai állapot szerint a december 24-ei boltzárhoz csatlakozók élelmiszerláncok névsorolvasása a Lidlt és a Penny Marketet foglalja magában. Mindezt azzal egészítette ki Bubenkó Csaba, hogy ezen a napon nem nyit ki az OBI, a Praktiker és az IKEA sem. Korábban már csatlakozott a zárva tartókhoz a Rossmann, a JYSK, valamint a Mountex is. Plusz a Diego csütörtökön jelentette be, hogy sem december 24-én, sem 31-én nem nyitnak ki.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az élelmiszer-kiskereskedelemben érdekelt további hazai szereplők nem csatlakoztak a Lidl és a Penny döntéséhez – jelezte Bubenkó, aki sarkosan ennek kapcsán úgy fogalmazott: a többi cégnél bizonyára fontos a munkavállaló, de több szempont ennél fontosabb – mondta a lapnak. Mi több, kufároknak nevezte azokat a munkaadókat és tulajdonosokat, akik nem csatlakoztak a Lidl, a Rossmann és a Penny Market és társaik december 24-ei boltzárához. Meglátása szerint ennek napnak a forgalma nem oszt és nem szoroz a cégek egész éves forgalmában. De nem zárta ki, , amit korábban írtunk, hogy a boltzárból kimaradók bevételnövekedési lehetőséget látnak abban, hogy a piac jelentős szereplői ezen a napon zárva tartanak.

Kapcsolódó
December 24-i boltzár: lehet, hogy a többiek inkább kihasználnák, hogy a legnagyobb nem nyit ki
A többi lánc számára vonzóbb lehet kinyitni, ha a Lidl zárva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik