Gazdaság

Rogánék 9 hónap alatt 43 milliárdért kommunikáltak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Az összes állami megbízást Balásy Gyula cégei kapták.

Közzétette a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) a kommunikációs feladatai ellátásáról szóló idei 3. negyedéves beszámolóját, szúrta ki a Media1 a Közbeszerzési Értesítőben.

A 119 oldalas hirdetmény alapján most 15 milliárd 495 millió forintért kötöttek kommunikációs szerződéseket állami cégek, intézmények, minisztériumok megbízásából. A Media1 emlékeztet rá, az előző negyedévben 13,1 milliárd forintot, az elsőben 14,2 milliárdot költött el hasonló célokra a NKOH, így októberig már 42,8 milliárd forint ment el állami kommunikációra.

Július elseje és szeptember 30-a között 39 kommunikációs szerződést kötöttek, és ezúttal is az összes megbízást a NER kedvenc médiavállalkozójának, Balásy Gyulának a cégei (New Land Media Kft., Lounge Design Kft.) kapták. A tendereken más induló nem volt. A 15,5 milliárd több mint felét közvetlenül Rogán Antal minisztériuma utalja, mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda Balásy médiaügynökségeivel július 20-án 7 milliárd 874 millió forintos szerződést kötött.

A szerződések között szerepel olyan is, amely szerint Balásy Gyula cégei nettó 600 millió forintért dolgoznak a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak (amit Áder János volt államfő alapított) és nettó 200 millióért a 2021-es Vadászati Világkiállítást szervező cégnek.

Kapcsolódó
Még mindig működik a vadászkiállításos állami zombicég
Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár ugyanakkor vegzálásnak minősítette az ezt firtató kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik