Gazdaság

Lázár-minisztérium: Vitézy Dávid most is hazudik

Vitézy Dávid most sem mond igazat!

Így kezdődött a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium szombat délutáni közleménye, amelyben a korábbi közlekedési államtitkárnak a G7 podcastjában elmondott szavaira reagáltak.

Vitézy azt állította, hogy kaotikus viszonyok alakultak ki a magyarországi közlekedés irányításában, amióta Lázár miniszterként 2022 decemberében átvette a terület vezetését, a szakemberek tömegesen hagyják el a területet, leállt a vasútfejlesztési projektek tervezése, az intézményrendszer leépült, a MÁV-vezetőknek a sajtóban üzenget a miniszter az egyre gyakoribbá váló műszaki problémák miatt. Vitézy szerint Lázár kinevezése óta a MÁV-nál dolgozó tíz legjobb szakember közül kilencen távoztak.

A minisztérium a közleményben azt írta, hogy a legjobb szakemberek távozásáról szóló információ nem igaz, és „ez csak egy újabb ízléstelen, tisztességtelen ferdítés azon vasúti és vasutas szakemberekkel szemben, akik most is az örökölt helyzet megoldásán dolgoznak”.

A tárca szerint az igazság az, hogy „2023 januárjában, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megszűnése után, a vasúti szakterületen dolgozók közel 80%-a fogadta el az Építési és Közlekedési Minisztérium ajánlatát és folytatta/folytatja munkáját”. Ez alapján a MÁV-Volán-csoportnál az évi fluktuáció 10 százalékos, ami megegyezik a tavalyival.

Vitézy Dávid minden valóságalapot nélkülöző állítása alapján a 10-ből 9 ember, 90%-os távozási arányt jelentene, vagyis több 10 ezer embert, már amennyiben a szolgálatot teljesítő vasutasokat is szakembernek tekinti, nemcsak az általa kinevezett vagy előnyben részesített tanácsadókat, látványtervkészítőket és hivatásos jövőképgyártókat,

zárta közleményét a minisztérium.

Kapcsolódó
Lázár János helyettese szerint Vitézy Dávid hazudik
Folytatódik az adok-kapok Csepreghy Nándor és a közlekedési szakember között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik