Gazdaság

Kétszer félmilliós bónuszt fizet a BKV az új buszsofőrök után

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az autóbuszvezetők hiánya Európa-szerte gondokat okoz a közlekedési cégeknek, Budapesten is, ezért nyár elején toborzókampányt indított a BKV, extra forintokkal várva a járművezetőket. Dupla bónusszal édesgetné magához a tapasztalat sofőröket a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV). Nyári kampányuk ideje alatt mind az új belépő képzett járművezetőnek (busz és troli), mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizetnek, amennyiben 6 hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban.

Közleményük szerint Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatójaként jelenleg csaknem 2000 autóbuszvezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztatnak, akik átlagos bruttó keresete már 730 ezer forint. Gumikerekes járműveik a főváros különböző pontjain elhelyezkedő 5 garázsunkból gördülnek ki naponta a budapesti utakra, így a felhívás alapján bárki könnyen választhat a lakóhelyéhez közel eső telephelyet. De mint kiderült, nem csak budapestiek jelentkezését várják. Az agglomerációból, vidékről érkezőknek a munkába járáshoz támogatást adnak, a fővárostól messzebb élőknek pedig munkásszállón biztosítanak kedvezményes elhelyezést.

Nyári kampányukkal a szakképzett, D kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket szeretnék elérni, de folyamatosan jelentkezhetnek azok is, akinek még nincs (a buszvezetéshez szükséges) D kategóriás jogosítványuk. A közlemény alapján nekik is jár extra juttatás. A BKV-nál rendszeresen indítanak képzéseket a C kategóriával rendelkező jelentkezőknek, akik már a tanfolyam ideje alatt is munkatársaik lesznek, és a munkabér mellett sikeres vizsgánként (összesen 4 alkalommal) bruttó 150 ezer forint bónuszt fizetnek ki nekik. Járművezetői állásra B kategóriás jogosítvánnyal is lehet jelentkezni, a képzésben ugyancsak partner lesz a BKV – biztosították az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik