Gazdaság

Egymilliós fizetéssel csábít üzletvezetőket az Aldi és a Lidl

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Különadó, árstop, kötelező akciók és általános forgalomcsökkenés – ilyen problémákkal küzdenek mostanában a kereskedők. Az infláció alaposan felforgatott mindent és ezt nem csak a vásárlók, de a munkáltatók is megérezték. A Pénzcentrum azt nézte meg, hogy a két német diszkontlánc – a Lidl és az Aldi, akik a feszített munkaerőpiac miatt többször is emeltek bért, hogy kompenzálják a dolgozók reálbércsökkenését és megtartsák az értékes munkaerőt –  mennyit kínálnak most a hozzájuk jelentkezőknek. Pontosabban az üzletek működésében az egyik legfontosabb szerepet betöltő üzletvezetőknek, akiknek a bére jóval a magyar átlag fölött helyezkedik el.

Az Aldinál egyetlen meghirdetett üzletvezetői pozíciót találtak, Szombathelyen – itt kezdőbérként bruttó 809 ezer forinttal, míg legmagasabb elérhető fizetésként 1 millió 87 ezer forinttal kalkulálhatunk. Extra juttatás terén pedig az üzletvezető-helyettesekhez hasonló támogatásra számíthatunk.

A Lidlnél is találtak egy szombathelyi hirdetést, mely szerint 874 ezer és 1 millió 78 ezer közötti bruttó bérre lehet számítani (ugyanez a helyzet Győrben és Székesfehérváron). Mindez azt jelenti, hogy a Lidlnél több mint 60 ezer forinttal magasabb a kezdőfizetés, viszont a legmagasabb várható bér terén nincs számottevő különbség, így nem lehet egyértelmű győztest hirdetni szerintük.

Egyetlen olyan aspektust említenek, mely elbillentheti a mérleg nyelvét, ez pedig az, hogy a Lidlnél céges autót is biztosítanak, melyet korlátlanul lehet használni az ország egész területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik