Gazdaság

Kiderült: április óta pengeélen táncolnak a rendőrök, börtönőrök is

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A rendőrök és a börtönőrök is biztosítás nélkül dolgoznak: a szakszervezet szerint a Belügyminisztérium magára hagyta a dolgozókat. Ha a legrosszabb megtörténne velük, segítség nélkül maradhatnak családjaik. Úgy tudni, hogy a tárca csak jóval magasabb árajánlatokat kapott, mint amennyit a rendvédelmi dolgozók biztosítására szánna.

Nem csak a tűzoltók, hanem a rendőrök és a büntetésvégrehajtásban dolgozók élet- és balesetbiztosítása is megszűnt a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint.

Az érdekképviselet elnöke, Bárdos Judit azt mondta az RTL Híradónak, hogy az elmúlt 2-3 napban tömegével keresték meg a rendőrök, hogy mit tudnak a lejárt élet- és balesetbiztosításukról. Jelen pillanatban biztosítás nélkül dolgoznak a kollégák az egész rendvédelem területén – árulta el.

Mint megírtuk, két hónapja nincs biztosítása az önkéntes és önkormányzati tűzoltóknak sem, pedig a tűzvédelmi törvény ezt előírja.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete felhívja a figyelmet a legrosszabbra: történik egy haláleset, ottmarad egy család apa nélkül, és a család nem fog semmit kapni, mert jelen pillanatban nem tudnak mihez nyúlni. A tűzoltók még tájékoztatást sem kaptak, hogy a következő biztosítás megkötéséig a Belügyminisztérium az előző biztosításnak megfelelő összeggel helytáll a biztosítók helyett.

A Lánglovagok nevű szakportál információi szerint a Belügyminisztérium 244 millió forintot szánt a biztosításra, de ennél csak jóval magasabb árajánlatok érkeztek, ezért a kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, és nem kötöttek új biztosítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik