Gazdaság

Rubint Réka, Ómolnár Miklós és Orbán Viktor öccse is eltűnt az Update igazgatóságából

TV2
TV2

Tavaly nyáron írtuk meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kisebbik öccse, Orbán Áron igazgatósági tag lett a Norbi Update Lowcarb Zrt.-ben. Az Opten céginformáció adatai szerint 2023. január 16-án ugyanakkor távozott az igazgatóságból

  • Schóbert (Rubint) Réka, Schóbert Norbert felesége (a cégadatokban rendre így szerepel a nevük, bár a nyilvánosságban Schobertként jelenik meg a házaspár),
  • Ómolnár Miklós, aki 2019-től a kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Mediaworks bulvár divíziójának (Bors, Lokál, Ripost) igazgatója, majd 2020-tól a bulvár és magazin üzletágának igazgatója,
  • illetve Orbán Áron is.

A cég vezérigazgatója azóta Schobert, illetve változott a cég székhelye is: a III. kerületi cím helyét egy XIV. kerületi vette át.

A január 16-án tartott közgyűlésen határoztak az igazgatóság megszüntetéséről és helyette vezérigazgatói poszt létrehozásáról, amit költségcsökkentéssel, valamint a társaság „gyorsabb és hatékonyabb” működésével indokoltak, amint a székhely megváltoztatását is.

Orbán Áront nemrég, tavaly május végén választották be az igazgatóságba, azt a közgyűlést a jegyzőkönyv szerint Kóspallag-Nagyirtáspusztán, a Szent Orbán Wellness Szállóban tartották, ahol öt évre kapott mandátumot és a részvényesek havi 50 ezer forint tiszteletdíjat szavaztak meg a miniszterelnök öccsének.

Cikkünk írásakor még nem látszott a cégnyilvántartásban, de a januári közgyűlésen döntöttek a cég nevének megváltoztatásáról is: Norbi Update Lowcarb Zrt.-ről Lowcarb Zrt.-re egyszerűsödik az elnevezés. Ez lényegében a „brand átállítása családi társaságból a kifejezetten az alacsonyabb karbontartalmú élelmiszerekkel foglalkozó, nagyobb számú részvényes előtt nyitott tőkéstársaság irányába” – szól az indoklás. Arról is döntöttek, hogy az 55,3 millió forintos alaptőkét csökkentik a visszavásárolt részvények bevonása után. A jegyzőkönyvből annyi derül ki, hogy 414 013 részvényt vásárolt vissza a társaság, ezek bevonásával a tőke 51,163 millióra csökken. A tőkeleszállítás indoka veszteségrendezés.

A jegyzőkönyv alapján az összesen 505 részvényesből hárman képviseltették magukat, de ez a részvények 93 százalékát jelenti: Schobert 2,64 millió, felesége 2,53 millió, Kretschmer Zsolt István pedig 969 részvénnyel szavazott. Schobert Norbert nyitotta meg a sorsdöntő közgyűlést, de hamarosan távozott egyéb elfoglaltságaira hivatkozva, szavazatait nevében a jogi képviselője, Kende Tamás adta le.

Tavaly decemberben piaci jelzések alapján adtunk hírt arról, hogy akadozik a Norbi Update franchise üzleteinek ellátása és a boltosok csődközeli helyzetet érzékeltek. Akkor arról volt szó, hogy a fitnesszguru eggyel hátrébb lép, a válsághelyzet megoldására vagy ahogy a franchise partnerek tájékoztatóján fogalmazott, az operatív működésbe szakmai és pénzügyi partnert vonnak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik