Gazdaság

Új év, új árak: jelentősen drágul az elektromos autók töltése

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Január 2-től alaposan megváltozik az ország legnagyobb elektromobilitás szolgáltatójának, a Mobilitinek az árképzése, számolt be róla a villanyautosok.hu.

A szakportál cikke szerint nem egyszerű áremelésről van szó, mivel a cég hálózatában eddig az azonos teljesítménnyel rendelkező oszlopok az ország bármely részén azonos áron voltak igénybe vehetők, mostantól azonban a töltés indításakor mindig érdemes ellenőrizni a kiválasztott töltő árazását.

A bonyolult árazási struktúra oka, hogy az idei energiaválság következtében hatalmas eltérések alakultak ki abban, hogy egy vállalkozás milyen áron kapja az elektromos energiát. A töltőoszlopok jelentős részénél ugyanis nem az elektromobilitás-szolgáltató áll közvetlen szerződésben az energiakereskedővel, hanem a helyszínt biztosító vállalkozás, és az adja tovább az energiát a töltőoszlop felé az általa szerződött áron, magyarázzák a cikkben.

Hozzátették, az európai áram árképzése és a piaci mechanizmusok megismerésével az is egyértelművé válik, hogy a közeljövőben csökkenő áramárra számíthatunk. Az, hogy ez mennyire gyorsan jelenik majd meg a töltőszolgáltató árképzésében, az az adott helyszínre kötött szerződés hosszától függ.

Kapcsolódó
Meglepő, miért vonzó a magyaroknak az elektromos autó
Sok érv szól az elektromos autók mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik