Gazdaság

Havi 50 ezer forintos rezsitámogatást ad dolgozóinak a Tatabánya Erőmű

MTI/Bodnár Boglárka
MTI/Bodnár Boglárka

Rezsitámogatással segíti dolgozóit a a Tatabánya Erőmű. Sajtóközleményükben azt írják:

Még igazán véget sem értek a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek, kitört az orosz-ukrán háború. Mindez eddig még nem látott energetikai gondokat, ebből következően pedig jelentős mértékű energiaár-emelkedést okozott. A kormánydöntések értelmében még mindig létezik kompenzáció, ugyanakkor ehhez – eszközeihez és lehetőségeihez mérten – a Tatabánya Erőmű Kft. is hozzá kíván járulni, mégpedig úgy, hogy saját munkavállalói életkörülményein segít.

Közölték, Sámuel Emese, a vállalat ügyvezető igazgatója olyan támogatási döntést hozott, melynek értelmében 2022. november 1. és 2023. április 15. között

az erőmű valamennyi dolgozója havonta 50 ezer forintot kap munkabére mellé.

Ezt a pénzt, azaz a novemberi fizetésüket megemelő plusz juttatást december első hetében már meg is kapták az erőmű munkatársai.

A fizetéskiegészítés minden foglalkoztatott munkavállaló részére egyaránt jár és banki átutalás formájában kerül hozzájuk. A cég mindemellett jelenleg új munkatársakat is keres, akik felvételük esetén a fenti rezsitámogatásban szintén azonnal részesülni fognak.

Hozzátették, a Tatabánya Erőmű Kft. bízik abban, hogy ezzel az összeggel egyaránt jelentős mértékben könnyítheti meg jelenlegi és leendő munkatársai helyzetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik