Gazdaság

Elhasalt a forint, két hónapja nem történt hasonló

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Már a reggel 9 órakor közzétett magyar inflációs adat előtt 411-ről 412,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, aztán miután kiderült, hogy a vártnál is magasabb, 22,5 százalékos volt a pénzromlási ütem novemberben, továbbra sem tudott talpra állni. Sőt, újabb gyengülési hullám vette kezdetét, 417 fölé is benézett a forint.

A reggeli szintekről délelőtt tíz körül tovább esett a forint a vezető devizákkal szemben, miután megérkezett a kiábrándító magyar inflációs adat. Az euró/forint árfolyam közel került 414-es szinthez, majd a 415-öshöz is  –írta a portfolio.hu.

Ezt követően nem volt megállás a lejtőn: 11 óra körül már átvitte a 416-os szintet is. Utoljára október közepén volt annyira gyenge a forint, mint csütörtökön. 11 óra 30 perc körül visszajött valamelyest, 415 alá a kurzus, aztán délután kettő körül már 417 forint felett járt egy euró.

A piacot a vártnál magasabb infláció aggasztja. Friss adatok alapján 2022. novemberében a fogyasztói árak átlagosan 22,5 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az élelmiszerek majdnem 44 százalékkal drágultak a KSH szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik