Gazdaság

Nem kell reklámadót fizetni jövőre

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hivatalosan nem törli el a kormány új adócsomagja a reklámadót, de 0 százalékon hagyja a kulcsát 2023 végéig – írja a hvg.hu.

Kedden még arról volt szó, a kormány megfontolja a reklámadó felfüggesztésének meghosszabbítását, ez szerdára meg is történt. A kormány benyújtotta új adócsomagját, amelyben az szerepel, hogy 2023 végéig nem kell reklámadót fizetni. Ezt már csak a parlamentnek kell megszavaznia, de ez, ha megvan rá a kormányzati akarat, csak idő kérdése.

A szövegben az áll, hogy

az adó mértéke 2019. július 1-jétől 2023. december 31-ig az adóalap 0 százaléka.

A kormány eredetileg 15 milliárd forint bevételt várt 2023-ra a médiacégek reklámbevételeinek újbóli megadóztatásából, még akkor is, ha a szektorban extraprofit legfeljebb a kormánybarát médiacégeknél figyelhető meg.

A Magyar Reklámszövetség a kedd esti közleményében azt írta: a reklámadó visszavezetése a gazdasági stabilizáció és a növekedés ellen hatna, a jelenlegi súlyos energiaválsággal terhelt, erősen gyengülő makrogazdasági környezetben megroppanthatná az amúgy is csökkenő teljesítményt felmutató reklámipart. Arra is emlékeztettek, hogy a magyar médiatorta mérete reálértéken 2021-ben még mindig nem érte el a járvány előtti szintet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik