Gazdaság

Öt szálloda üzemeltetését átadják másnak, az egyetlen sajátot bezárják az energiahelyzet miatt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A kialakult energiahelyzet miatt kényszerű és racionális-gazdasági döntéseket hozott a 30 éves magyar cégcsoport, az Eventrend Group, hogy többi, sikeresen működő egységét megóvja – 2022. október 1-től már nem tartoznak hozzá a korábban általa üzemeltetett hotelek. A szállodai ágazatot ugyanakkor nem számolják fel, mert a helyzet rendeződésével újra vissza szándékoznak térni a hotelüzemeltetéshez.

A döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi energiaválság ellehetetleníti számunkra a szállodák gazdaságos és eredményes üzemeltetését. Ezért az idén rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében kellett meghozni ezt a szomorú és fájdalmas, ugyanakkor szükségszerű és racionális döntést – írták közleményükben.

Az érintett szállodák a Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén Noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek. Hogy az öt szállodát melyik cég viszi tovább, arra nem tértek ki közleményükben.

A cégcsoport vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hangsúlyozták, hogy a megállapodások értelmében a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat, vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk, az átadás-átvétel már megkezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik