Gazdaság

Parragh László visszaszólt Matolcsyéknak

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

A Nemzeti Bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében, eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ

– nyilatkozta a Hír Tv műsorában Parragh László pénteken azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Bank a héten felszólította a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, hogy fejezze be a monetáris politikával, a magyar gazdasággal kapcsolatos „megalapozatlan, téves és káros nyilatkozatait”.

A Népszava szemléje szerint Parragh a Hír Tv-nek adott nyilatkozatában beszélt arról is, hogy egy kormányzati beavatkozás sem tarthat végtelen ideig. Meggyőződése szerint évekre van szükség, hogy Európa átálljon egy teljes másfajta energiára, ami egy hosszú átmeneti időszak lesz, ráadásul egyetlen költségvetés sem fogja tudni megfinanszírozni ezt az időszakot, úgyhogy a gazdaság ne roppanjon bele. Azt hangsúlyozta, ha nincs termelés, akkor nincsenek munkahelyek, éppen ezért a termelőszektort kell életben tartania a kormányzatnak addig, ameddig azt a költségvetés bírja. Ugyanakkor megjegyezte, nem áll jól a „lapjárás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik