Gazdaság

A zavartalan tankolásért idővel segíti az OMV-t a kormány

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az OMV haladékot kaphat a korábban felszabadított készlet visszapótlására.

A kormány módosított a biztonsági kőolajtermék készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló nyári rendeletén. Akkor a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) az OMV-t – schwechati finomítója üzemzavara miatt –18 millió liter benzinnel és 29 millió liter gázolajjal segítette ki a stratégiai készletekből.

Az OMV Hungária Kft.-nek eredetileg a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiség 40%-át augusztus 31-ig, 60%-át október 31-ig kellett volna az MSZKSZ részére visszapótolni, a felszabadított készlettel azonos összetételben és az MSZKSZ által meghatározott áron.

Az Orbán Viktor által jegyzett módosítás szerint azonban a zavartalan üzemanyag-ellátás érdekében most a határidő kitolható lett,

az OMV Hungária Kft. és az MSZKSZ megállapodást köthet arról, hogy az OMV Hungária Kft. a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiséget 2022. december 31-ig pótolja vissza az MSZKSZ részére.

A mától hatályos rendelet szerint amennyiben ezt az OMV Hungária Kft. kezdeményezi, a megállapodást legkésőbb szeptember 15-ig meg kell kötni.

Kapcsolódó
Elérte határait a Mol, ezért is lehet benzinhiány az OMV-kutakon
Mivel az OMV ausztriai finomítóját épp karbantartják, a Moltól szerezné be az üzemanyagot, de alig tudja. A kis kutak is bajban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik