Gazdaság

Ezért vásárolja be magát Tiborcz a Waberer’sbe

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

A piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer’s kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában

– mondta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa annak kapcsán, hogy kiderült, cége beszáll a Waberer’sbe. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer’s International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlására.

Kapcsolódó
Tiborcz István cége beszállt a Waberer's-be
A cég 21 százalékos tulajdonosát vették meg.

Nemcsak Tiborcz cége tett bejelentést egyébként, hanem a Waberer’s nagytulajdonosai is nyilvános vételi ajánlatot tettek a cég részvényeire. A felek összehangolt magatartása (július 1-én összehangoltsági megállapodást kötöttek) közös irányítást nem jelent, de stabil, tőkeerős tulajdonosi hátteret biztosít a Waberer’s számára. A nyilvános vételi ajánlat révén a nagytulajdonosoknak lehetőségük nyílik, hogy tovább növeljék tulajdonrészeiket a tőzsdei társaságban.

A Portfolio cikkében kitér arra is, hogy milyen jelenleg a részvényesi tulajdonosi szerkezet a tőzsdén lévő fuvarozó cégnél:

  • A Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding 26 százalékos tulajdonos.
  • A Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő 20 százalékos tulajdonos.
  • A Geraldton Invest 5 százalékos tulajdonos.
  • Az MHB Optimum 21 százalékos tulajdonos.
  • A közkézhányad 28 százalék.

A szakportál szerint a logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakértő menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élen. Ennek megfelelően nem várható változás a foglalkoztatási feltételekben. Emellett az ajánlat és annak elfogadása nem gyakorol hatást a Waberer’s telephelyeire, de például az nem kizárható, hogy a céljaik megvalósításával a társaság üzleti tevékenységével összhangban bővíthetik a telephelyeik számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik