Gazdaság

Az egyik leggazdagabb magyar a reptér után ráhajtott az ikonikus szállítócégre

Két hete sincs, hogy kiderült, a 10. leggazdagabb embernek tartott, 100 milliárd forint feletti becsült vagyonnal rendelkező Jellinek Dániel cégcsoportja, az Indotek-cégcsoport megvenné a Budapest Airportot, tárgyalásokat folytat a megvásárlásról. Most pedig azt jelentették be, hogy megszerezték a szállítmányozócég, a Waberer’s International Nyrt. 24 százalékos tulajdonrészét.

Egészen pontosan az Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerez a Waberer’sben, ezzel a fuvarozócég nagytulajdonosa lesz.

Sőt, a mostani többségi tulajdonossal, a Mid Europa Partners-szel abban is megállapodtak, hogy a Mid Europa vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészére. A tranzakció a szokásos versenytilalmi eljárás tárgyát képezi, és várhatóan 2021 első negyedévének végéig zárul le – írja a Portfolio.hu.

Az Indotek hosszú távú stratégiai befektetésként tekint az üzletrészre, de irányító többséget nem kíván szerezni a vállalatban. Az opciós jogot elsősorban iparági tapasztalattal rendelkező szakmai befektetőknek fogja értékesíteni – áll a vevő közleményében.

Kiemelt képünkön Jellinek Dániel. Fotó: Indotek.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik