Gazdaság

Ryanair-vezér: Ritkítani fogjuk a budapesti járatok számát

MTI/EPA/Will Oliver
MTI/EPA/Will Oliver

Nem hiszem, hogy megszüntetnénk desztinációkat, de minden bizonnyal kevesebb időpontban fogunk járatokat indítani: van, ahol a heti sűrűség fog csökkenni, van, ahol a napon belüli járatok száma. Mert azt minden elismert közgazdász megmondaná, hogy ha adót emelnek, akkor visszaesik a jövedelem, hiszen ki akarna ide jönni, amikor mehet mondjuk Csehországba is, Szlovákiába, Görögországba vagy Portugáliába is, ahol nem kell ezt az extradíjat kifizetni. Miért jönnének Magyarországra, ahol van egy miniszter, aki megadóztatja azt a kiváltságot, hogy valaki belépjen az országába?

– Ezt Michael O’Leary, A Ryanair, vagyis Európa legnagyobb fapados légitársaságának a vezérigazgatója mondta a hvg.hu-nak a társaságra is kivetett extraprofitadóról szólva. Mint mondta egy kormány nem szólhat bele abba, hogyan szabja meg árait egy légitársaság, amiatt legfeljebb az utasok panaszkodhatnak A Magyarországon is piacvezető ír cég vezetője a lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte az álszent érv, hogy a magyar családoknak segít a kormány a veszteséges ágazatra kivetett extraprofitadóval.

A vezető világossá tette, hogy az extraprofit adó miatt ritkitani fogják a magyarországi járatokat. O’Leary egyébként az interjúban ötször nevezte idiótának az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési miniszterét. Majd egyszer le is ostobázta, és hibbantnak is nevezte.

A cég vezetője korábban közleményben közölte, hogy a Közgazdaság-tudomány tökfejeknek című könyvet ajánlja Nagy Márton miniszternek az extraprofitadó miatt. Egyben „útonállónak” nevezte a magyar kormányt a lépés miatt.

Kapcsolódó
A Közgazdaság-tudomány tökfejeknek című könyvet ajánlja a Ryanair a miniszternek az extraprofitadó miatt
A légitársaság vezérigazgatója „útonállónak” nevezi a magyar kormányt, amely szerint egy veszteséges szektorra veti ki az extraprofitadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik