Gazdaság

Jóval drágább lehet a balatoni nyaralás, mint tavaly

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az élelmiszerárak és az energiaszámlák növekedése a vendéglátóiparban és a turizmusban is érezteti majd hatását. Hogy mennyire kell mélyen a zsebükbe nyúlnia mindazoknak, akik idén a magyar tengernél szeretnének nyaralni, arról a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénék tiszteletbeli elnökét, Flesch Tamást kérdezték az RTL-en, a Reggeliben. A szakember szerint akár 15-20 százalékos drágulásra számíthatunk majd a Balatonnál idén nyáron.

Szerinte messze a tűrőképesség határán vannak, abból a szempontból, hogy mennyiért lehet eladni szolgáltatást. És hogy hol állhat meg a drágulás? A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénék tiszteletbeli elnöke szerint a kereslet szabja meg az árakat, ezért ők sem tudnak drasztikusan árat emelni, pedig a munkaerőhiány miatt nagy szükség lenne rá.

Mint kiderült, egyre rövidebb időre foglalnak az emberek, pedig a szakember szerint az előre foglalással sokat lehetne spórolni. Főleg úgy, hogy a szállodaipar nagy része mára már rugalmasabb lett, könnyebben visszavonhatjuk a foglalást, mint előtte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik