Gazdaság

Kétféle tankolási limit van most a Mol-kutakon

A határmenti MOL-töltőállomásoknál még mindig a normál forgalom többszörösét tapasztaljuk, azonban az ország többi részén már normalizálódik a helyzet, az átmeneti ellátási problémák is lényegében megszűntek – írta a 24.hu üzemanyag-ellátással kapcsolatos megkeresésére a Mol. Ezek szerint az üzemanyagturizmus még mindig jellemző.

Hozzátették, ellátási stratégiáikat folyamatosan finomhangolják, és az elmúlt napokban enyhítéseket vezettek be.

  • Minden nagynyomású Mol-kútoszlopnál eltörölték a mennyiségi limitet, függetlenül attól, hogy járműbe, vagy edényzetbe szeretne-e vételezni a tankoló.

Mint ismert, a 7,5 tonna feletti hazai járművek, és a 3,5 tonna feletti külföldi járművek kötelesek a nagynyomású kútoszlopoknál tankolni. A nagyteljesítményű kútoszlopokon a kiszolgálás piaci áron történik.

  • A Mol normál nyomású kútoszlopainál továbbra is érvényes a 100 literes korlát, valamint – ezeken a kútoszlopokon – autónként külső edényzetbe maximum 20 liter üzemanyagot lehet vételezni.

Hozzátették, ezt a két limitet aszerint határozták meg, hogy mi a szabványosított üzemanyagkanna űrtartalma, illetve mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. A normál kútoszlopoknál továbbra is legfeljebb 480 forintért lehet tankolni a 95-ös benzint és a gázolajat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik