Gazdaság

A kormány kijelölte, mégsem veszi át néhány helyen a benzinkút üzemeltetését a Mol

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Már  legalább három olyan benzinkútról tudni, amelyek legalább két napja zárva tartanak, mert nincs üzemanyag náluk, és nem is kaptak a nagykereskedő Moltól, ezért aztán a minisztérium kijelölte a Molt, hogy vegye át ideiglenesen a kút üzemeltetését. Csakhogy a Mol nem veszi át az üzemeltetést, ez derül ki a 444.hu-nak adott válaszból.

„Jelenleg több kút működtetésére is felkérte a Mol-t a kormány, de a helyzetelemzést követően úgy látjuk: a felsorolt térségekben biztosított az üzemanyagellátás. Az érintett kutak 20 kilométeres körzetében egy vagy több üzemelő töltőállomás is található. Ez azt jelenti, hogy az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára vagy MOL vagy akár versenytárs szolgáltatótól” – közölte a portállal a társaság.

Az olajcég sietett hozzáfűzni, hogy ha viszont „olyan további helyszínek merülnek fel, ahol nem biztosítható az egyenletes és könnyen elérhető üzemanyag-ellátás, a MOL a jogszabály értelmében átmeneti időre átveszi az adott töltőállomások üzemeltetését. Stratégiai vállalatként ezt akkor is megtesszük, ha ez többletköltséget jelent a vállalat számára.”

Az üzemanyag-mizéria tehát folytatódik. A múlt héten a mezőgazdasági vállalkozók egyik érdekképviselete panaszkodott arra, hogy több  helyen nem tudnak tankolni a gépek, ezért leálltak a tavaszi munkákkal:

Kapcsolódó
Nem jutnak gázolajhoz, több gazdaságban leálltak a tavaszi munkák
Akik pedig kapnak, már jóval drágábban, mint 480 forint. Akár gabonahiány is lehet a mizériából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik