Gazdaság

Rengeteg sajtot loptak el egy egri raktárból az ott dolgozók

Rosta Tibor / 24.hu
Rosta Tibor / 24.hu

Kisebb tételekben, hosszabb időn át csaknem nyolcmillió forint értékű árut loptak dolgozók egy egri sajtraktárból, az ügyben öt ember ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség – közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel. Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az elkövetés időszakában – 2018-ban és 2019-ben – ketten raktárosként dolgoztak az üzemben, amelynek nagykereskedelmi raktárában tejtermékek és húskészítmények átvételével, valamint kiadásával is foglalkoztak. Az árukiadásról egyiküknek nyilvántartást kellett vezetnie egy számítógépes program segítségével. A többi vádlott feladata teherautó-sofőrként az áru eljuttatása volt a cég kiskereskedelmi partnereihez.

A vádirat szerint 2018 nyarán a raktárosok elhatározták, hogy az ellenőrzés részleges hiányosságait kihasználva ellopják a raktárkészlet egy részét, s azt saját zsebre értékesítik. Az éjszakai műszakokban a velük együttműködő sofőrök által kiszállított áru közé a raktárból további tételeket pakoltak, azokat a járművezetők „feketén” adták el, majd a résztvevők osztoztak az extra bevételeken.

A raktárosok egyike mindezt úgy leplezte munkaadóik előtt, hogy a cég számítógépén egy általa beszerzett program segítségével meghamisította az előző műszak által már lezárt kiadási nyilvántartást, azt a látszatot keltve, hogy a többletárut a nappali műszakban adták ki. A bűncselekmény-sorozattal 7,7 millió forint kárt okoztak a vállalatnak.

Az Egri Járási Ügyészség a raktárosokat jelentős, illetve nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, míg a sofőrökkel szemben részben kisebb, részben nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik