Gazdaság

Több MOL-benzinkút lesz Lengyelországban, mint idehaza

Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

610 millió dollár értékű szerződést írt alá 417 lengyelországi töltőállomás megvásárlásáról a MOL  – számolt be az MTI a cég bejelentésére hivatkozva. A Grupa Lotos SA-val és a PKN Orlennel megkötött megállapodás eredményeként a magyar olajipari cég immár harmadik helyre léphet elő a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon – áll a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentésben.

Az tranzakció részeként a vállalat 185 magyar és szlovák töltőállomást el is ad a PKN Orlennek, 259 millió dollár értékben.

Az ügylet a PKN Orlen és a Lotos fúziójának Európai Bizottság általi engedélyezésétől függ. A felek megállapodtak a megvásárolt hálózat üzemanyag-ellátásáról is. A lengyelországi tranzakcióval a cég mostanra a tizedik országba lép be kiskereskedelmi üzletágával, portfólióját 1943-ról 2390 töltőállomásra növeli – tették hozzá a bejelentésben. A megállapodás lezárását követően a MOL lengyelországi töltőállomásainak száma meg fogja haladni a magyarországi kútjainak számát.

A múlt hét végén már beszámoltunk arról, hogy lengyel sajtóértesülések szerint a Mol a lengyel Lotos benzinkútjainak megvásárlására készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik