Gazdaság

Elvesztette kereskedelmi engedélyét a fővárost kiszolgáló áramcég

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Mától átmenetileg az Elmű-től vásárolja a Főváros az áramot, miután eddigi szolgáltatónk, a JAS Zrt. nem bírta az energiaárrobbanással járó terheket, és elvesztette a kereskedelmi engedélyét – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

A háromszorosára növekvő energiaárak érzékenyen érintik Budapestet is, de természetesen folyamatosan biztosítják a közvilágítást és a közműcégek áramellátását – biztosított a főpolgármester. Decemberben egyelőre piaci forrásokból szerezik be a város üzemeltetéséhez szükséges áramot, január 1-től pedig a Főváros csatlakozik az egyetemes áramszolgáltatáshoz.

A hatályos törvények szerint az önkormányzatok jogosultak rá, hogy csatlakozzanak a lakosságot kiszolgáló egyetemes szolgáltatáshoz. Az egyetemes szolgáltatást nyújtó állami MVM-től pedig a főváros megkapta már a befogadó nyilatkozatot – derül ki a posztból. Az MVM fix áron adja az áramot, jelenleg ez a legolcsóbb forrás. Karácsony azzal zárta a posztot, remélik, hogy a kormány nem lassítja, vagy akadályozza a Budapest működtetéséhez szükséges áramellátást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik