Gazdaság

Mi a helyzet a benzinkutakon, hogy mától 480 forint a 95-ös benzin és a gázolaj?

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Mától három hónapon át maximum 480 forintért adhatják a 95-ös benzint és a nem prémium gázolajat a benzinkutakon (a nagyobb oktánszámú benzint és prémium gázolajat lehet drágábban), február közepéig ezen a szinten fagyasztotta be a kormány a két alapvető üzemanyag árát.

Egy hétvégi kormányrendelet pedig gyakorlatilag arra szorítja a benzinkutakat, hogy akkor is adják ennyiért az üzemanyagot, ha azon veszteségük van. Amely benzinkútnál ez nem lehetséges, azt egy másik üzemeltető átveheti.

Mivel az árbefagyasztás az eddigi átlagárakhoz képest 25-30 forintos mérséklés (és a sztráda melletti kutaknál ennél  jóval nagyobb az árcsökkenés), ez pedig elviszi egy benzinkút-üzemeltető árrését, így sok helyen bizony a 95-ös benzin és a gázolaj értékesítése veszteséges.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy ha ma tankolnak, vagy benzinkút mellett  hajtanak el, írják meg, mit tapasztaltak. Nagy sor állt a kutaknál? Vagy esetleg nem lehetett tankolni 95-ös benzint? Vagy semmi különös nem volt, ilyen szokott lenni mindig is azon a kúton a helyzet? Levelüket az info@24.hu címre várjuk, kérjük, írják meg azt is, hol és mikor voltak a benzinkúton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik