Gazdaság

Tiborcz most egy mátraházai hotelt vett meg Mészárostól

BDPST Group
BDPST Group

A Tiborcz István tulajdonolta BDPST Group szállodafejlesztési és -üzemeltetési tanácsadó cége, a BDPST Hotel Management veszi át november 1-től a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését – közölte a cég pénteken. Mint írták, az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a szállodát tulajdonló társaság megvásárlásáról szóló szerződés is aláírásra került 2021 októberében.

A Napi.hu megjegyzi, hogy a szállodának eddig a Hunguest Hotels Zrt. volt az üzemeltetője, amely a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. közvetett érdekeltsége. A Hunguest a szálloda felújítására 819 millió forint állami támogatást kapott a járvány alatt a Kisfaludy-program keretében. A Kékes lábánál található 114 szobás komplexum 220 fős étteremmel, 45 fős bárral és wellness részleggel is rendelkezik.

Amint arról írtunk, a BDPST Group október közepén jelentette be, hogy megvett egy 43 és egy 91 szobás, az ausztriai muraui sírégióban található hotelt tulajdonló céget, ugyancsak a Hunguest Hotelstől.

Kapcsolódó
Két osztrák síhotelt vett meg Tiborcz István cége Mészároséktól
A spanyolországi piacra lépés után most Ausztria került a fókuszba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik