Belföld

Két osztrák síhotelt vett meg Tiborcz István cége Mészároséktól

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Folytatta dinamikus szállodapiaci terjeszkedését a BDPST Group, miután megvásárolt egy 43 és egy 91 szobás, az ausztriai muraui sírégióban található hotelt tulajdonló céget – írta meg az mfor.hu a vállalt közlésére hivatkozva. Mindkét szálloda négycsillagos szolgáltatást nyújt.

Mint írták, a BDPST még nyáron lépett ki a nemzetközi piacra, miután 2021. július 15-e óta ők üzemeltetik a Los Alcazares településen Murcia tartományban található, 84 szobás Hotel Atrio del Mart. A spanyolországi piacra lépés után most Ausztria került a fókuszba. A megvásárolt szállodák üzemeltetését a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management végzi már október óta. A szállodák a szükséges előkészületek után a tervek szerint decemberben nyitnak ki újra.

A lap szerint a céghálóban fel is bukkant október 4-i bejegyzéssel egy BDPST MU-RAU Kft. nevű cég, tulajdonosa a BDPST Zrt. Az osztrák hoteleket a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Hunguest Hotels adta el. Még október 15-én közölték: értékesítették a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. 100 százalékos üzletrészét, amely tulajdonát képezik az ausztriai Sankt Georgen ob Murauban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick szállodák. A vevő eddig nem volt ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik