Gazdaság

Márki-Zay Péter reagált a lejárató szándékú dosszié vádjaira

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Márki-Zay Péter a hvg.hu-nak reagált azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek az állítólag a Fidesz által készített egy, a személye elleni lejárató kampányhoz készült dokumentumban megfogalmazódtak.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt továbbá arról beszélt, hogy noha az anyag szerinte az ő lejáratását célozta volna, nem talált benne semmi titkolni- vagy szégyellnivalót, ami miatt aggódnia kellene, csak a kormánypárti sajtóban már korábban is megjelent vádaskodásokat, és „összeesküvés-elméleteket”.

A hvg.hu a teljes dokumentum alapján azt írja, az főként három személyre és az ő Márki-Zay Péterrel kapcsolatos viszonyukra koncentrál, köztük van Márki-Zay felesége, Vincze Felícia bába-szülésznő. A dokumentumban szereplő másik személy H. György, akit az irat „fényevőként” határoz meg, és az írás szerint amerikai tartózkodásuk idején főleg Márki-Zay feleségét segítette, mégpedig több ezer dollárral.

Márki-Zay ezzel kapcsolatban azt mondta, szerinte ebben nincs semmi különös vagy törvénytelen, H.György pedig  közölte: „Márki-Zayné egyike volt azoknak, akiknek a nemzetközi bábaképzésben történő részvételét az Országos Bábaképző Intézet tanulmányi ösztöndíjjal támogatta.”

A dokumentumban továbbá szerepel egy H.György tulajdonában álló vállalkozás, melyről azt írják, „MLM-rendszerű piramisjátékot” folytatott befektetői pénzeket gyűjtve, és ebben Márki-Zay is részt vett, mint az „MLM-hálózat fiatal kádere”. A dokumentum szerint Márki-Zay „részt is vett a pénzeszközök kiáramoltatásában, tisztára mosásában”. Ezzel kapcsolatban az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elmondta:

Semmi közöm az említett egykori biztosítási vállalkozáshoz, és bár voltam rövid ideig, mindössze 5 hétig „házaló ügynök”, nem ott, hanem amikor Kanadában éltünk, és akkor sem biztosításokkal, hanem telefonszolgáltatással foglalkoztam.

Hozzátette, mivel a céghez semmi köze, nem is lehetett semminek a „haszonélvezője”, illetve semmilyen pénz „kiáramoltatásában” nem vett részt, pénzmosásban pedig pláne nem.

H. György szerint is képtelen vádakkal illetik az ügyben Márki-Zayt, hiszen ő sosem volt ügynöke vagy üzletkötője a vállalkozásnak.

A dokumentumban egy másik állítás egy harmadik szereplőhöz, R. Tiborhoz kapcsolódik, ő állítólag az MLM-hálózatból befolyt pénzt segített „csendesen” befektetni Márki-Zaynak, aki ezzel kapcsolatban jelezte, nincs és nem is volt semmi köze a a céghez

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik