Gazdaság

Milliárdokért munkát kapott az MTVA-tól a NER kedvenc IT-cége

Zih Zsolt / MTI
Zih Zsolt / MTI

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be, hogy az Antenna Hungária Zrt.-vel és az Appsters Kft.-vel közös ajánlatát nyertesnek hirdették ki a a Médiaszolgáltatás – támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által kiírt „MTVA komplex médiatartalom kezelő és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése” nevű közbeszerzési eljárásban.

A beszerzés célja az MTVA komplex webes médiatartalom kezelő és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése, valamint annak folyamati, technológiai, architekturális és infrastrukturális megújítása 48 hónapos időtartamra. Az ajánlat értéke 4 milliárd 436 millió forint.

A 4iG-ben korábban Mészáros Lőrincnek is volt érdekeltsége, azonban 2020 nyarán Jászai Gellért teljesen kivásárolta Mészárost. Az utóbbi időben a 4iG hasított az állami tendereken, amelynek köszönhetően a társaság árbevétele jelentősen megnőtt.

Az Antenna Hungária állami kézben van, az Az Appsters Kft. pedig az Átlátszó korábbi cikke szerint Fidesz-közelinek mondott. Az Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft.-t 2010-ben jegyezte be a három tulajdonos: Bognár Botond, Lozsádi Dániel (a 4 DROPS Solutions Kft.-n keresztül) és Nyírő András, az Index egykori alapító-főszerkesztője. 2012-ben az Appsters készítette el az alaptörvény díszkiadásának iPad-re optimalizált magyar és angol nyelvű változatát, és refenciáik között szerepel a Terror Háza is. A cég egyik ügyvezetője egy 2013-as gólyatábori szexbotrány eltussolásába az ELTE ÁJK HÖK-elnökeként belebukott Bubla Áron.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik