Gazdaság

Konkurenciát kap a Corvinus, új ELTE-kart alapítottak

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Az ország tíz legnagyobb kara közé egyből be is került az új gazdasági kar.

Támogatta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusa május 31-i ülésén azt az előterjesztést, hogy a Gazdálkodástudományi Intézet 2021. augusztus 1-től karrá alakuljon – közölte az egyetem hétfőn. A szavazás egyhangú volt a közlemény szerint.

Megjegyzik, öt éve még csak az ELTE-hallgatók 1 százaléka tanult gazdaságtudományi területen, ma már 15 százalékuk. Időközben megalakult a Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola, és ma már itt tanul a legtöbb gazdasági mesterképzési hallgató, az alapszakos hallgatók pedig a hazai élbolyhoz tartoznak az egyetem szerint.

Mivel már ennyire felfejlesztették a leendő kart az elmúlt években, megalakulásával rögtön az ország tíz legnagyobb egyetemi kara közé kerül, sőt ez lesz a legnagyobb mesterképzési központ is Magyarországon.

Megemlékeznek róla, hogy 1920-ban az ELTE jogelőd egyetemén alakult meg az első hazai közgazdaságtudományi kar, ami 1934-ben a Műegyetemre került, 1948-ban önállósodott. 2017-ben fogadta el az ELTE szenátusa az egyetem gazdaságtudományi oktatási-kutatási fejlesztési tervét, majd megalapította a rektor alá tartozó, kari önállóságú Gazdálkodástudományi Intézetet (GTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik