Gazdaság

Sebestyén Balázs 153 milliós osztalékot vett ki cégéből

RTL KLUB
RTL KLUB
Érkeznek a 2020-as évre vonatkozó beszámolók, ezeket néztük most meg: Nagy Feró cége szemmel látható egyéb bevételre tett szert, Fluor pedig eredménytartalékból fizetett osztalékot.

Nagy Feró cége, a Nagyferó Kft. a 2019-es 121 milliós árbevételhez képest tavaly annak negyedét, 30 milliót produkálta, a tavalyelőtti alig négymilliós egyéb bevétel (ahova többi között a támogatásokat kell feltüntetni) tavaly több mint huszonkét millió forintra nőtt. Ezzel együtt a cég 4,7 millió forintos eredményt hozott – a határozat szerint ebből nem vesznek ki osztalékot, a teljes összeg eredménytartalékba kerül.

Karácson Tamás, azaz Fluor cége is megérezte a fellépésmentes 2020-at: cége, az Elnöki ügy Kft. 2019-ben 36 milliós bevételt hozott, egy évre rá viszont mindössze 7,9 millió forintot termelt. A cég egyéb bevételi sorában nulla forint szerepel. Az eredménytartalékból az alapítói határozat szerint május közepén 21 millió forint osztalék kifizetéséről döntött Karácson.

Sebestyén Balázsnak két cége van. A Shamarpa Kft. 500 ezer forintos árbevétel mellett 183 ezer forintos eredménnyel zárta 2020-at. (Az előző évben nem volt bevétele. Bár másik vállalkozásának, a Phova Kft.-nek az árbevétele megcsappant tavaly (az előző évi 460 millióhoz képest 303 millióra csökkent), a cég még így is szépen teljesített: 153 millió forint lett az adózott eredmény.

Arról döntöttek, a teljes összeget osztalékként veszik ki a cégből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik