Gazdaság

180 milliárdos bevételt termelhetett Orbán kötélbarátjának cégcsoportja

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A Növekedés.hu készített interjút Scheer Sándorral, a Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatójával. A Market Zrt. az Orbán Viktorral kötélbarátságban lévő Garancsi István cégbirodalmának része. Ez a cég építette a Fővárosi Állat- és Növénykert biodómját, amelynek jövője a beruházás sorozatos drágulása miatt erősen kétséges. Szintén a Market dolgozhat a debreceni BMW-gyár területén, és az új budapesti kézilabdacsarnokot is ez a cég építi csaknem 100 milliárd forintért.

A beszélgetésben Scheer elmondta: 2021-ben „erős, kiugró forgalomra” számít. Tavaly a járvány miatt több ugyan több beruházást is át kellett ütemezniük, előfordult, hogy hónapokkal odébb került egy-egy projekt kezdése, viszont Scheer szerint így

az az árbevétel, ami emiatt 2020-ban kiesett, az nagyrészt áttolódott az idei évre. Ráadásul sejthető, hogy a járvány csillapodásával a megbízások száma is fel fog pörögni.

A tavalyi évük sem volt kifejezetten rossz: az üzletember szerint a Market Építő Zrt.-nél a tervezett 190 milliárd forintos forgalom helyett tavaly 170 milliárdot realizáltak, de „a kieső 20 milliárd valószínűleg idén fog befolyni”. A Market-csoport szintjén még nincsenek pontos adatok, de körülbelül 180-185 milliárdos lehetett az árbevétel – tette hozzá.

Garancsi István a székesfehérvári futballklubnak is a tulajdonosa, e minőségében utaztatta magánrepülőn a csapat bulgáriai meccsére a miniszterelnököt.

Kapcsolódó
Garancsi repteti Orbánt a luxusgépen 
Kötelékben repülnek a Vidi meccseire. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik