Gazdaság

Új tulajdonoshoz került Vajna Tímea fánkozója

mrfunk.hu
mrfunk.hu

Vajna Tímea hányattatott sorsú vállalkozásainak egyike a fánküzletet működtető Mr. Funk Vendéglátó Kft., amely az Mfor szerint nem olyan rég tulajdonost cserélt. A hivatalos cégnyilvántartás szerint szeptember vége óta az AV Investments Befektetési Kft. gyakorolja a tulajdonosi jogokat.

Vagyis a fánküzlet azért nem került messze néhai Andy Vajna hagyatékától, az AV-t –ugyanis az üzletember alapította pár évvel a halála előtt, feltételezések szerint azért, hogy a vagyon egy jó részét biztonságos távolságba helyezze az arra ácsingózó honi üzleti köröktől.

A fánkboltot is elsodorta amúgy a koronavírus-járvány, mint annyi más üzletet, bár a vállalkozás vesszőfutása nem idén kezdődött el. A Mr. Funk a tavalyi évet 75,3 millió forint veszteséggel zárta, ami annyiban nem okozott meglepetést, hogy eddigi működése öt éve során minden évben negatív volt az adózott eredménye a cégnek. Volt már a tavalyinál rosszabb évük is – 2017-ben 168 milliós volt a mínusz – meg jobb is, például az indulás évében, amikor „csak” 242 ezer forint volt a veszteségük.

A válságmenedzselést felvállaló AV ellenben kiugró sikerrel zárta az előző évet, 10,9 milliárd forint lett az adózott eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik