Gazdaság

Az Aegon-vezér nyugtat, a tulajdonosváltás nem érinti az ügyfeleket

Marjai János / MTI
Marjai János / MTI

Mint mi is hírt adtunk róla, az Aegon bejelentése szerint az Aegon Magyarország a jövőben a 30 országban jelen lévő Vienna Insurance Group tagjaként folytatja munkáját, beleértve ebbe a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát. A tranzakció a Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban működő leányvállalatokat érinti. Az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően valósul meg, várhatóan 2021 második felében.

A társaság vezérigazgatója, Zatykó Péter szerint ügyfeleik változatlan kiszolgálásban részesülnek, az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek. A tulajdonos személyének változása nem érinti ügyfélkiszolgálási folyamataikat, minőségi követelményeiket és a partnerszerződéseiket sem. Az ügyfeleknek és a szerződéses partnereiknek a tulajdonváltás miatt tehát nincs semmi teendőjük.

Az ilyen tranzakciók egyik iparágban, például a bankok- vagy a közüzemi szolgáltatók esetében sem befolyásolják semmilyen módon az igénybe vehető szolgáltatások körét és az ügyfelek kiszolgálását. Ahogy a pénzintézetek adásvétele esetében változatlan a számlavezetés és a betétek kezelése, csak a név változik. Ez történik most is: az Aegon biztosításai ugyanúgy fizetnek, ahogyan eddig, új biztosításokat a megszokott ügyintézőnél lehet kötni, a megtakarítások érvényesek, mindössze, várhatóan 2021 második felében, a név változik meg

– tette hozzá a társaság első embere.

Az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében sincs változás. Kijelentette azt is, hogy elkötelezettségük az ügyfeleink iránt változatlan. A hatósági engedélyezés megtörténtéig az Aegon neve sem változik. A hatósági engedélyezést és a tulajdonosváltozás megtörténtét követően valamennyi szerződés változatlan feltételekkel marad érvényben, de már az új tulajdonos márkaneve alatt teljesíti majd szolgáltatásait a társaság.

Ügyfeleit a lehető legkorábban tájékoztatta, ahogy a nemzetközi tőzsdei szabályok erre lehetőséget biztosítottak. A tulajdonosváltozás folyamatáról is folyamatosan tájékoztatni fogják ügyfeleiket és partnereiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik