Gazdaság

Idén minden rekordot megdönthet a Black Friday, a bolygónk fizetheti meg az árát

A money.co.uk cikke alapján a BBC arról ír, hogy a vírus miatti bezártság miatt az idei Black Friday nagyobb lehet, mint valaha, ez pedig a szén-dioxid kibocsátás jelentős megugrásával járhat.

Mivel a kereslet viszonylag rövid időre koncentrálódik, a cégek szállítási kapacitása túlterhelődik, így a új megoldásokat kell keresniük. Sokan másnapi szállításra számítanak, ezért a vállalatok új, saját járművel rendelkező szállítókat vesznek fel, ők azonban gyakran sokkal kevésbé hatékonyak. Szakértők szerint a vásárlók kis türelme már nagy segítség lehetne.

Problémákat okozhat az aznapi szállítás igénylése is, ilyenkor ugyanis a cégeknek kevésbé van módjuk útvonal szerint összevonni a megrendeléseket. A money.co.uk  Nagy-Britanniában végzett felmérése szerint az online vásárlók 21 százaléka számít arra, hogy fekete pénteken olcsóbb lesz a szállítás, 55 százalék szerint nem lesz változás, 3 százalék úgy gondolja, hogy még nőnek is kiszállítási árak. A fennmaradó 21 százalék nem gondol a kiszállítási díjra online vásárláskor.

Míg az Egyesült Királyság fogyasztóinak 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a Black Fridayen szeretne vásárolni, tízből mindössze egy ember mondta, hogy fontolóra veszi a szállítás a környezetre gyakorolt hatását.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik