Gazdaság

Polt feljelentésként értékelte azt a kérdést, hogy miért került egy nyelvi műsor percenként egymillió forint közpénzbe

Szeptember végén írtuk meg, hogy 240 millió forint közpénzt fizetett az állami Antenna Hungária Zrt. egy titokzatos médiacégnek az 5 perc angol TV című műsor elkészítéséért. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyésztől szerette volna megtudni, mi került a műsoron percenként nagyjából egymillió forintba, így írásbeli kérdéssel fordult hozzá. A válasz a Parlament honlapjára feltöltött dokumentumok szerint meg is érkezett: Polt Péter feljelentésként értékelte a képviselő kérdését, így azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította.

A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóság feladata ugyanis annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye

— tette hozzá Polt Péter.

A megbízott az a Magno Studio Kft., amelyről eddig mindössze annyit tudtunk, hogy ügyesen szerzi a nagy értékű közpénzes munkákat. Szaktudásukról adott számot egyebek mellett az a négy, a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórumának (CÖF) készült imázsfilm, amelyre az állami MVM Zrt. fizetett 433 millió forintot. Az Antenna Hungáriának 50 darab, nagyjából ötperces epizódot készítettek az 5 perc angol TV nevű műsorból, amelynek bekerülési költségeiről hiába érdeklődtünk a Magno Studio Kft.-nél. Az 5 perc angol TV arca az a Szalai Nóra, aki egy címre van bejelentve és üzleti kapcsolatban áll a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadónak éveken át fizető Press & Belt Kft. társtulajdonosával, Tóth Péterrel. A Press & Belt Kft.-ben Tóth üzlettársa a Habony jobbkeze, Halkó Gabriella.

Az ügy részleteiről bővebben itt olvashat:

Kiemelt kép: Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik