Belföld

A CÖF négy imázsfilmje többe került, mint az Oscar-díjas Saul fia

433 milliónyi közpénzt emésztettek fel, a TV2-csoport csatornáin vetítették őket.

Az Átlátszó addig perelt, míg meg nem tudta, mire költötte az MVM-től kapott 508 millió forintot a Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum (CÖF): egy iratbetekintésen derült ki, hogy a közpénzes támogatásból 433 millió forint négy darab kisfilmre ment el, amiket egy Fidesz-közeli cég gyártott, és a TV2 sugárzott.  A kisfilmeket a közpénzes megbízásokon jól szereplő Magno Studio Kft. készítette el.

Íme:

Ez a négy kisfilm valójában nem 433 millió forintba, hanem 500 millióba került. A különbözetet a CÖF „saját erőből” fedezte. A CÖF-beszámolóhoz csatolt teljesítési igazolások szerint a kisfilmeket 2017. április 12. és június 16. között sugározta a TV2-csoport több csatornája, összesen 350 alkalommal.

Az Átlátszó idézi a beszámolót, amely szerint a filmek azért készültek el, mert: a

CÖF MISSZIÓ címmel négy epizódból álló miniprogramban mutatjuk be a CÖF-CÖKA által képviselt értékrendszert, a civil szerveződés küldetését, azt a missziós tevékenységet, amely révén egyrészről a különböző társadalmi csoportok életét, gazdasági működését kívánják megkönnyíteni, vagy akár korcsoportok életét egészségesebbé tenni. A televíziós széria célja továbbá a CÖF-CÖKA azon aktivitása, amellyel határokon átívelő összefogással kívánják a politikafüggetlen civil önrendelkezés eszméjét új alapokra helyezni. Továbbá aktivitásukkal, javaslataikkal segíteni a hazai és nemzetközi szervezetek munkáját, törvényalkotói tevékenységét.

A széria alapvető törekvése, hogy széles körben ismertté tegye a CÖF-CÖKA azon – nem politikai tartalmú – tevékenységeit is, amelyek eddig kevéssé voltak ismertek a társadalom előtt. Ezek – egyebek mellett – a kis, családi gazdálkodó közösségek szerveződését, vállalkozásfejlesztő, ill. piacra jutásukat támogató aktivitása, ill. a gyermek-közétkeztetés megreformálására tett erőfeszítések.

Csak az összehasonlítás kedvéért: a Filmalap összesen 321,6 millió forinttal támogatta Nemes Jeles László Saul fia című, később Oscar-díjjal elismert filmjének elkészítését.

Frissítés: A CÖF közleményben reagált

Szó szerint idézzük:

A kufárok ismét piacolnak!

Baloldalinak beöltözött megélhetési magyar képviselők saját haszonszerzésüket fontosabbnak tartják Kölcsey örökbecsű mondásánál: “A haza minden előtt!”.

Az erkölcs által evidensnek tartott válasz a Sargentini jelentésre a határozott nem. A magyar adófizető választópolgárok túlnyomó többsége ezt a reakciót várja el minden EP képviselőnktől. Aki ezt megtagadja, szembemegy a nemzeti összetartás és összetartozás követelményével, és számíthat saját lelkiismeretének összeroppanásával is.

A magyarok 2019-ben az EP választások során nem fogják tolerálni a kettős mércét és hazánk megalázását. Az áruló képviselők szindikátusi szerződése Soros Györggyel nem mást, mint Júdást juttatja eszünkbe.

Kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik