Gazdaság

Rubik Ernő 15 milliárd forintért adja el a kocka tulajdonjogát

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért vásárolja meg a Londonban bejegyzett Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget.

Az 1994-ben alapított Spin Master a játékipar egyik legnagyobb szereplője, tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termelt. A kanadai cég elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy egyre másra vásárolja fel a Rubik-kockához hasonló ikonikus játékokat – szúrta ki a Telex a Huffington Poston a hírt.

A Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. Azt egyelőre nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a cégből, illetve hogy mennyiben részesedik a vételárból. Rubik Ernő az üzlettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

Rubik Ernővel készült interjúnkat itt olvashatják:

Rubik Ernő: A járvány és a klímaváltozás is egy rejtvény, amire megoldást kell találnunk
Lassan ötven éve, hogy feltalálta a bűvös kockát, ami meghódította a világot. De vajon mi izgatja mostanában, és zavarja-e, hogy első találmánya mindent beárnyékol?

Kiemelt kép: Szuvenírbolt kirakata. Fotó: Kummer János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik