Gazdaság

Most 4,4 milliárd forintos megbízást nyert el Mészáros Lőrinc cége, konzorciumban

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közleménye szerint arról tájékoztatta befektetőit, hogy a közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mint az M-E 2020 Konzorcium vezetője az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. taggal közösen az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. pályázatát megnyerte. Így a Komárom városi ivóvízellátás bővítésén Mészáros Lőrinc cége is dolgozhat. A közlemény szerint a projektet a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlattal szerezték meg, nettó 4,4 milliárd forint értékben.

Mint a Portfolio.hu kiemelte, az Opus érdekeltségi körébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. idén már két komáromi projektet is bejelentett, egyet májusban, egyet pedig júniusban, összesen közel 6,9 milliárd forint értékben.

A Mészáros és Mészáros Kft. számos más tenderen is jól szerepelt idén is, például térburkolatok bontásában, és vízitelep fejlesztésében:

A Fertő tónál 8,9, Pakson 2,2 milliárdért dolgoznak Mészárosék
Több mint 11 milliárd forintnyi közpénzes munka érkezett Felcsútra.

Vagy csatornázásban:

Százmilliókért épít csatornát Mészáros Lőrinc cége
A Séd-Nádor csatorna medrét teszik rendbe.

A Mészáros és Mészáros Kft. 2019-ben csaknem 68 százalékkal több bevételt ért el, mint egy évvel ezelőtt – derült ki a cég éves beszámolójából, adózott eredményük pedig tavaly 11,85 milliárd forint volt:

Egyetlen cég majdnem 12 milliárdot termelt Mészároséknak
68 százalékkal több bevételt ért el a társaság, mint egy évvel korábban.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik