Belföld

Egyetlen cég majdnem 12 milliárdot termelt Mészároséknak

A Mészáros és Mészáros Kft. 2019-ben csaknem 68 százalékkal több bevételt ért el, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a cég éves beszámolójából, amit a hvg.hu vett észre. Mint írják, az adózott eredmény tavaly 11,85 milliárd forint volt, szemben a 2018-as valamivel több, mint 5 milliárddal.

A jelentős részben a Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt.-hez tartozó Mészáros és Mészáros Kft. a profitról is rendelkezett:

az alapító a 2019-es üzleti év adózott eredménye, a szabad eredménytartalék és a 2020-as üzleti terv figyelembevételével 11.8 milliárd forint osztalék kifizetéséről határoz

– olvasható a dokumentumban.

A beszámolóból az is kiderül, hogy a bérek növekedése elmaradt az általános piaci trendektől, emelkedést a kifizetett bérpótlékok (például túlóra), kiegészítő fizetés (például távolléti díj) növekedése, valamint a decemberben kifizetett 13. havi jutalom okozott. A Mészáros és Mészáros Kft.-nél egyébként kevesebben dolgoztak 2019-ben az egy évvel korábbihoz képest.

Figyelemre méltó, hogy a cég 496 millió forintot fizetett látvány-csapatsport támogatásra.

A jövőben további dinamikus árbevétel-növekedéssel számolnak, a Budapest-Belgrád vasútvonal építését is megemlítik:

2021 évtől számítunk a Budapest-Belgrád vasútpálya-felújítás megvalósulásával, amelyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készülünk.

Ezen túl további megrendeléseket szeretnének elnyerni a környezetvédelem és az atomenergia területén. A Társaság 2020-ra 25-30 százalékos árbevétel-növekedéssel számol az előző évhez képest, amelynek több mint 90 százaléka már szerződéssel lefedett.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik